Nuffnang Ads

Saturday, January 19, 2013

Set Kehamilan Shaklee

Kehamilan merupakan saat-saat yang paling dinantikan oleh seorang wanita yang bergelar isteri. Perasaan gembira, teruja dan sedikit risau pasti akan dirasai terutamanya seandainya ia adalah kehamilan yang pertama. Antara perkara yang selalu difikirkan adalah vitamin apa yang sesuai yang perlu dimakan semasa hamil. 

Kalau anda membuka 'buku merah' di klinik kesihatan kerajaan, anda pasti akan dibekalkan dengan beberapa jenis ubat/vitamin. Contohnya seperti vitamin C, iron, asid folik dan sebagainya. 

Di Euphoria, kami menyediakan 1 set khusus untuk ibu-ibu hamil iaitu Set J. Dan set ini dibahagi kepada dua iaitu: Set J-1 dan Set J-2. 

Set J-1 
(Khas Untuk 1st Trimester)

Set ini mengandungi:

1. B-Complex (With Folic Acid)

2. Vitamin C (Sustained Release)

3. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

4. OsteMatrix


Set J-2
(Khas Untuk 2nd & 3rd Trimester)sumber: sweetbonda

1. B-Complex (With Folic Acid)

2. Vitamin C (Sustained Release)

3. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

4. OsteMatrix

*5. OmegaGuard (Tambahan)

Adakah kesemua suplemen ini perlu untuk saya ketika hamil?

Jawapannya, YA PERLU. Pengambilan vitamin bagi ibu hamil sangat digalakkan kerana ia membantu untuk mengurangkan risiko kelahiran pra-matang, kekurangan berat bayi dan juga risiko kecacatan. Ia juga membantu kita menjadi lebih sihat dan kuat sepanjang kehamilan.

Asid Folik 

- Ia sangat penting dalam pembentukan otak dan saraf bayi pada awal kehamilan. Dan pengambilannya dicadangkan sebaik-baiknya 3 bulan sebelum anda bercadang untuk hamil. Ia juga bertujuan untuk mengelakkan kecacatan pada saraf tunjang bayi. 

Iron (Zat Besi)

- Zat besi penting dalam pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran pra-matang. Bagi yang mengalami masalah HB yang rendah, zat besi ini sangat membantu dalam meningkatkan HB anda.
Tips: Elakkan mengambil vitamin ini bersama-sama dengan kalsium kerana ia akan mengurangkan penyerapan zat besi. Sebaliknya anda digalakkan untuk meminum segelas air buah ataupun mengambil bersama Vitamin C untuk penyerapan yang lebih optimum.

Kalsium

- Ia membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat. Kekurangan kalsium dalam diri ibu hamil akan terdedah kepada risiko pre-eklampsia dan boleh membawa maut kepada ibu dan bayi. 

Omega-3

- Ia diperlukan untuk penglihatan yang baik, perkembangan otak dan pembentukan sistem saraf yang baik. 

Rujukan: Dr. Zubaidi,

 ********************************************


Berminat mahu mencuba set kehamilan shaklee dengan konsultasi percuma?

Anda boleh menghubungi saya melalui:


WhatsAp/SMS: 010-760 4946 (Ida Chalo)

Lokasi: Kota Bharu, Kelantan
FaceBook: Faridah Chalo
Fanpage: Kedai Vitamin Halal


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...